Ondanks de flinke opkomst werd over het algemeen voldoende afstand gehouden bij de manifestatie van Forum voor Democratie. (Dronebeeld: politie).

Burgemeester: 'Ingrijpen bij manifestatie Baudet was niet nodig'

De politie heeft ondanks de hoge opkomst vanmiddag niet ingegrepen bij de ‘Vrijheidskaravaan’ van Thierry Baudet op de Lammermarkt. Volgens burgemeester Lenferink is er tijdens de bijeenkomst ‘permanent en uitgebreid toezicht gehouden’ en was er onvoldoende aanleiding voor ingrijpen.

“Daar waren we overigens wel goed op voorbereid”, laat Lenferink via zijn woordvoerster aan Sleutelstad weten. “Over het algemeen is goed afstand gehouden. Er was ook geen muziekoptreden, alleen een kort muzikaal fragment in een filmpje.”

Dat vrijwel niemand een mondkapje droeg, was volgens Lenferink ook geen reden tot optreden. “Het dragen daarvan is in de buitenlucht niet verplicht als er anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat was in het algemeen het geval.”

112 Sleutelstad Leiden Politiek Vrijheidskaravaan Forum voor Democratie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×