(Archieffoto: Wouter Keuris Fotografie).

Taxichauffeurs rijden je gratis naar stemlocaties

De mensen die vandaag en morgen naar een stembureau vervoerd moeten worden, kunnen gratis gebruik maken van de diensten van een aantal taxichauffeurs. “Wij vinden de democratie belangrijk”, zegt initiatiefnemer Erwin van Eekhout.

Bij taxicentrale Eltax, waar meerdere zelfstandige taxichauffeurs onder vallen, kun je je gratis rit naar het stembureau reserveren. Tot nog toe wordt daar nog maar weinig gebruik van gemaakt. “Het gaat om een enkeling, maar iedere stemmer die wij naar een stembureau kunnen brengen is er een”, zegt Van Eekhout.

Omdat er van de diensten niet echt veel gebruik wordt gemaakt, kost het de taxichauffeurs weinig geld. “Het past meestal tussendoor en we doen het alleen in Leiden. Dus dan zijn het vaak korte ritjes”, vertelt Van Eekhout.

Het is niet de eerste keer dat Van Eekhout mensen gratis naar het stembureau brengt. Wat dat betreft heeft zijn actie niks te maken met het coronavirus. “Ik vind het gewoon belangrijk dat veel mensen gaan stemmen”, aldus Van Eekhout.

Ook bij deze verkiezingen kunnen mensen in #Leiden , die moeite hebben om bij een #stembureau te komen, gratis door ons…

Posted by Eltax Taxi Centrale onĀ Tuesday, March 16, 2021

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×