Zo werden de stemmen in Het Gebouw geteld. (Video: Reanne van Kleef).

Zo gaat het tellen van 2077 stemmen in Leiden

Nederlanders konden de afgelopen dagen weer naar de stembussen en Leidenaren mochten zelfs twee keer hun stem uitbrengen. Voor de Tweede Kamerverkiezingen en het referendum over het Roomburgerpark. Overdag werden de stemmen van maandag en dinsdag al geteld, vanaf 21.00 uur ging het telgeweld in de stemlokalen zelf los. Sleutelstad was erbij en maakte een reportage van het stemmen tellen in Het Gebouw in Leiden-Noord.

Wie om 21.00 uur nog in de rij stond, mocht nog een stem uitbrengen. Een medewerker van het stembureau sloot de rij af, wie daarna nog aankwam was echt te laat. In stembureau 24 in Het Gebouw werd de laatste stem om 21.07 uitgebracht. In totaal werden in dit stemlokaal 1198 stemmen uitgebracht voor de Tweede Kamerverkiezingen en 879 voor het referendum. De referendumstemmen waren binnen een uurtje geteld, de landelijke stemmen namen meer tijd in beslag. Om 01.15 uur waren alle stemmen in Het Gebouw geteld.

Leiden Politiek Tweede Kamerverkiezingen 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×