Het verloederde winkelcentrum heeft te kampen met veel leegstand. (Foto's: Chris de Waard).

Renovatie winkelcentrum Diamantplein begonnen

Met het onthullen van het bouwbord heeft wethouder Yvonne van Delft (economie) het officiële startsein gegeven voor renovatie van het Diamantplein in de Hoge Mors. Geen eenvoudige verbouwing, maar een complete make-over van het sterk verouderde wijkwinkelcentrum dat al jaren op een opknapbeurt wacht.

Wethouder Yvonne van Delft en Auke Geurts van eigenaar Topmunt BV van het winkelcentrum bij de start van de verbouwing.

Omdat eigenaar Topmunt BV lange tijd geen aanstalten maakte om tot renovatie over te gaan, werd in 2013 door de gemeente alvast de buitenruimte opgeknapt. Dat kan volgend jaar opnieuw, want nadat eind dit jaar het nieuwe winkelcentrum klaar moet zijn, volgen aansluitend het vervangen van de riolering en de herinrichting van het plein.

Onthulling van het bouwbord.

Het winkelcentrum ondergaat de komende maanden een metamorfose. De twee rijen winkels in het midden van het centrum verdwijnen en verhuizen naar de buitenkant van Winkelcentrum Diamantplein. Dat krijgt aan de zijde van de Opaalstraat namelijk een nieuwe entree met een rij winkels onder de woonflat. De binnenruimte die vrijkomt, gaat voor een groot deel naar een tweede supermarkt. Tegenover de Jumbo opent in november een vestiging van supermarktketen Aldi. Bakkerij van Maanen verhuist ook naar de buitenzijde van het winkelcentrum en krijgt een winkelruimte aan de Robijnstraat tegenover het gezondheidscentrum. De visboer schuift een stukje op.

Het huidige winkelcentrum.

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×