Wethouder Jan Nieuwenhuis en voorzitter Hans Ludo van Mierlo ondertekenen de nieuwe overeenkomst bij het gemeentehuis Oegstgeest. (Foto/video: Chris de Waard).

Gemeente en Dorpsmarketing Oegstgeest tekenen nieuwe overeenkomst

De gemeente Oegstgeest ondersteunt de stichting Dorpsmarketing Oegstgeest (DO) ook de komende drie jaar met een jaarlijkse bijdrage van 75.000 euro. De gemeenteraad ging eind vorig jaar al akkoord met de subsidie en donderdagochtend werd het besluit officieel bekrachtigd met het tekenen van een ‘Service Level Agreement’ tussen gemeente en stichting waarin de afspraken zijn vastgelegd.

Een van de voorwaarden die de gemeente aan het voortzetten van de subsidie stelt, is het binnenhalen van 25 procent aan eigen inkomsten door Dorpsmarketing Oegstgeest. De afgelopen jaren is dat goed gelukt en ondanks de coronacrisis ziet DO-voorzitter Hans Ludo van Mierlo ook de toekomst met vertrouwen tegemoet. Vorig jaar tekende dorpsmarketing bijvoorbeeld al een nieuwe driejarige overeenkomst met de Rabobank Leiden-Katwijk. De bank draagt bij met geld, kennis en het netwerk van de Rabobank in de regio.

De stichting Dorpsmarketing Oegstgeest werd in de zomer van 2017 opgericht en is sindsdien verantwoordelijk voor de promotie van het dorp. Met de permanente regiocampagne ‘Terug naar Oegstgeest‘, maar ook met de corona-campagne ‘Houd Oegstgeest vitaal, koop (ook online!) lokaal’ en diverse andere campagnes en activiteiten.

Dorpsmarketing Oegstgeest wil met de campagnes bijdragen aan het in stand houden van de goede infrastructuur in het dorp op het gebied van winkelen, sport, cultuur en recreatie. Dorpsmarketing verzorgt ook onder meer de OEGST! UITagenda op internet en in de Oegstgeester Courant en de jaarlijkse gemeentegids. Meer dan vijftig ondernemers en verenigingen zijn partner van Dorpsmarketing Oegstgeest.

Cultuur Economie Oegstgeest Dorpsmarketing Oegstgeest

Meer in dossier Dorpsmarketing Oegstgeest

Meer in dossier Dorpsmarketing Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×