(Archieffoto: Chris de Waard).

GODcentre heroverweegt vorm van Paasdienst na tik op de vinger van burgemeester

De Voorschotense kerkgemeenschap GODcentre is intern in overleg over de vorm van de Paasdienst van aankomende zondag. Dinsdag viel er een boze brief van waarnemend burgemeester Charlie Aptroot op de deurmat over het aantal mensen dat fysiek aanwezig was bij de dienst. Het GODcentre ontkent dat er negentig mensen waren. Toch overwegen ze door de ophef de dienst anders in te vullen.

“Totaal onverantwoord gedrag”, noemde Aptroot de gang van zaken bij het GODcentre aan de Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan. Hij kreeg van BOA’s te horen dat er afgelopen zondag negentig bezoekers aanwezig waren. Dat ging volgens de burgemeester in tegen mondelinge afspraken die hij met het kerkgenootschap had gemaakt. “Het is triest. Alle andere kerken houden zich er wel aan. Ze plaatsen zich op deze manier buiten de gemeenschap”, aldus de burgemeester.

Het GODcentre ontkent het aantal van negentig bezoekers. “Toen de BOA’s een kijkje kwamen nemen, is het getal van negentig wel ter sprake gekomen, maar zoveel mensen waren er niet. Er waren dertig kerkgangers en 21 mensen voor de techniek”, zegt Martin Verwoest. Hij is bestuurslid bij het GODcentre. “Ik moet dus constateren dat er feitelijke onjuistheden in de brief van de burgemeester staan.”

Media
Aankomende dinsdag zit het GODcentre digitaal aan tafel met de burgemeester. Er zal dan het een en ander uitgepraat moeten worden, want de gemeenschap is niet te spreken over het openbaar maken van de brief door de burgemeester. “Het is jammer dat de gang naar de media is gemaakt”, aldus Verwoest.

De kerkgemeenschap denkt wel na over de vorm van de Paasdienst van aankomende zondag. In eerste instantie wilden ze die op dezelfde manier houden als de afgelopen weken. “Het is een van de belangrijkste christelijke vieringen. Vanuit de gemeenschap krijgen we verzoeken van mensen die bij de dienst willen zijn”, zegt Verwoest. Maar door de ophef gaat het kerkbestuur toch kijken hoe ze de viering willen invullen.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×