De klimtrap wordt helaas geen werkelijkheid. (Video: Hogeschool Leiden).

Klimtrap Hogeschool Leiden blijkt 1-aprilgrap

Een enorme klimtrap in de hal van de Leidse hogeschool. Het plan trok al snel veel aandacht. Dit zou er namelijk voor moeten gaan zorgen dat studenten en medewerkers ondanks de coronacrisis nog genoeg beweging zouden hebben. Het nieuws hield de gemoederen flink bezig. Nu blijkt het opzetten van de klimtrap een 1-aprilgrap te zijn.

Initiatieven om meer te bewegen worden nu tijdens de coronacrisis nog vaker omarmd, zo ook op de Hogeschool Leiden. Monique van Ark, coördinator van de PABO sportklas, vertelde onlangs onder meer op Sleutelstad dat de rode trap deels zou worden getransformeerd tot een hoge klimtrap. Ook zou een deel van de trap glad worden gestreken, zodat dit als glijbaan kan worden gebruikt. Nu blijkt dat deze plannen slechts onderdeel waren van een 1-aprilgrap vanuit de hogeschool.

De ludieke actie was ook bedoeld om aandacht te vragen voor een gezonde levensstijl. Zo moet er op school genoeg aandacht zijn voor het bewegen. Dit kondigt Van Ark aan in een nieuwe video op het YouTube-kanaal van HSLeiden. Van Ark: “De nieuwe beweegtrap komt er helaas niet echt. Het nieuws werd al snel opgepikt door studenten, medewerkers en media. Men wil dus wel echt graag iets doen met meer bewegen.” Zo wordt in het filmpje ook aandacht besteed aan de dynamische school- of werkdag. Studenten van de PABO sportklas maken onder andere reclame voor bootcamp, flitsende beweegactiviteiten of uitdagende spellen.

Onder de video stromen er al teleurgestelde reacties binnen. Zo zegt er iemand ‘nog nooit zo teleurgesteld te zijn geweest’ en ‘een schande dit, om te huilen’. Ze laten zien dat er stiekem wel werd gehoopt op een dergelijke klimtrap in het schoolgebouw. Wellicht dat de hogeschool hier in de toekomst toch nog iets mee kan.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×