Leidens leukste fitgirl Greet Meesters in de spreekkamer van huisarts Abel Boels over het belang van vitamine D. (Foto: Gerry van Bakel).

Meesters on the Move: 'Buiten vitamine D happen is beter dan een pilletje slikken'

De afgelopen dagen steeg het kwik en ging iedereen naar buiten. Zo ziet Leiden leukste fitgirl het graag. Wel met de nodige onderlinge afstand, maar Greet Meesters houdt graag een pleidooi voor buiten spelen. De zon op je huid zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Hoe belangrijk is dat?

Lees alle artikelen terug in het ‘Meesters on the Move’ dossier van Sleutelstad

Hoe blijf je gezond van hart, hoofd en lijf in tijden van corona. Elke week gaat Leidens leukste fitgirl op zoek naar een antwoord. Vitamine D werd vorig jaar ineens gezien als een soort wondermiddel tegen corona. Moeten we nu allemaal elke dag een vitaminepilletje slikken? Huisarts Boels wil zo ver niet gaan. “Ik raad het wel aan voor wat oudere mensen en zeker iedereen boven de 70 jaar. Anderen zou ik vooral aanraden naar buiten te gaan. Is ook goed tegen stress.”


Een reportage van Gerry van Bakel in de serie Meesters on the Move waarin Leidens leukste fitgirl elke week een tip heeft om gezond van hart, hoofd en lijf te blijven in tijden van corona.

Greet Meesters slikt wel elke dag vitamine D. “Dat hoort erbij als vrouw van een zekere leeftijd. Maar hoe belangrijk is vitamine D? Kan het helpen voorkomen dat je ziek wordt?” Volgens Boels is vitamine D zeker belangrijk voor je immuunsysteem. En je kunt een vitaminepil nemen, maar hij geeft de voorkeur aan naar buiten gaan. “Daar worden mensen gewoon vrolijk van. Wanneer je stemming niet goed is, heeft dat negatieve invloed op je immuunsysteem. Naar buiten gaan, de vogeltjes horen fluiten, andere mensen ontmoeten, de zon op je huid voelen, is heel goed voor je.”

Minder vatbaar
En dat alles kan je helpen om niet ziek te worden. “Als je immuunsysteem op orde is”, zegt Boels, “ben je echt minder vatbaar voor allerlei infecties.” Boels ziet in zijn huisartsenpraktijk ook de gevolgen van de coronacrisis. “Veel mensen hebben sombere gevoelens. Alleen maar binnen zitten is niet goed voor mensen. Ik raad iedereen aan een rondje Singelpark te gaan lopen.”

Meesters heeft nauwelijks meer motivatie nodig om nog een keertje extra het Singelpark rond te gaan. Ook als het de komende week wat minder mooi weer wordt. “Buiten zijn, is voor mij heel erg belangrijk. Het heeft echt een hele positieve invloed op mijn stemming.”

Dit is aflevering 15 in de serie Meesters on the Move. Heb je ook een goede tip voor Meesters on the Move? Wat is jouw geheime wapen om fit van hoofd, hart en lijf te blijven? Laat het ons weten, mail naar redactie@sleutelstad.nl.

Leiden Maatschappij Sport Meesters on the Move


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×