Voorzitter Bob Schrover en cultuurwethouder Yvonne van Delft bij de opening van de 39e editie van Werfpop in 2019. (Foto: Chris de Waard).

Ook deze zomer geen Werfpop

Leiden blijft ook dit jaar verstoken van het gratis festival Werfpop in de Leidse Hout. De organisatie durft het nog niet aan. Met name door de onzekere situatie rond de vergunningsverlening en de  garantiefondsvoorwaarden. De eerstvolgende editie van Werfpop vindt plaats in juli 2022.

“Met dit besluit willen we helderheid creëren voor alle partijen die betrokken zijn bij Werfpop. Zo weten onze leveranciers, partners, artiesten en andere betrokkenen waar ze aan toe zijn. De nog steeds onzekere tijden in de evenementenbranche maken het onmogelijk om een helder pad uit te stippelen voor een festival dit jaar”, zegt voorzitter Bob Schrover. “Hier balen we natuurlijk ontzettend van, want we hadden onze bezoekers dit jaar graag weer verwelkomd in De Leidse Hout.”

De Werfpop-organisatie gaat nu aan de gang met de voorbereidingen voor volgend jaar om ervoor te zorgen dat de 40e editie van Werfpop een onvergetelijke wordt. “Ik vind het vooral jammer we nu voor de tweede keer Leiden geen leuk festival kunnen bieden en ik kijk ernaar uit om dit volgend jaar goed te maken met de bewoners van Leiden”, zegt Schrover. “Daarnaast is het natuurlijk heel vervelend dat we nu al bijna twee jaar onze crewleden niet gezien hebben. We kijken er ook echt heel erg naar uit om iedereen weer te zien.”

Advertentie

Cultuur Leiden Werfpop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×