De paasviering in het GODcentre. (Foto Rob van Dullemen).

Weer 'pais en vree' tussen GODcentre en burgemeester

Het bestuur van het GODcentre en burgemeester Aptroot hebben de kou uit de lucht gehaald. Dat laat Martin Verwoest, bestuurslid van de evangelische gemeenschap in Voorschoten weten. “We hebben een goed gesprek met de burgemeester gehad.”

De kerkgemeenschap gaat niet lichtzinnig om met de situatie. “Wij nodigen niet zomaar mensen uit voor de kerkdienst”, zegt Verwoest. “Wij doen ons best om alles veilig te laten verlopen.” Toch verzocht Aptroot het GODcentre om de dienst volledig digitaal te houden, maar dat zijn ze niet van plan. “We blijven een klein aantal bezoekers uitnodigen en gaan door op de gekozen weg”, aldus Verwoest.

Aptroot haalde twee weken geleden uit naar de GODcentre omdat de kerk zich niet zou houden aan de gemaakte mondelinge afspraken. “Totaal onverantwoord gedrag”, noemde Aptroot de gang van zaken bij het GODcentre aan de Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan. Hij kreeg van BOA’s te horen dat er de zondag ervoor negentig bezoekers aanwezig waren. Dat ging volgens de burgemeester in tegen mondelinge afspraken die hij met het kerkgenootschap had gemaakt. GODcentre zou zich op deze manier ‘buiten de gemeenschap plaatsen’, vond de burgemeester.

Niet hoofdelijk geteld
GODcentre ontkende direct dat er negentig bezoekers waren en hekelde het feit dat de burgemeester direct de media had betrokken. Er waren volgens Verwoest welgeteld dertig bezoekers en 21 medewerkers aanwezig tijdens de bewuste kerkdienst. Navraag bij de gemeente leert dat de burgemeester zich baseerde op een melding van een BOA. De BOA had het aantal bezoekers te horen gekregen van een medewerker van het GODcentre die aan de deur stond. “De dienstdoende BOA heeft de aanwezigen niet hoofdelijk geteld”, meldt de gemeentelijk woordvoerder. “Maar hij had wel zicht op de aanwezigen en concludeerde dat er ruim meer dan dertig mensen aanwezig waren.”

Hoewel Verwoest er bij blijft dat er dertig bezoekers waren, is de kous voor hem nu af. “Er is weer begrip. Het was allemaal wat onhandig. De burgemeester heeft een beroep op ons gedaan om zorgvuldig met de situatie om te gaan. Dat doen we. Pais en vree, de burgemeester is altijd welkom bij ons.”

Advertentie

Maatschappij Nieuws Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×