(Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude verwijdert papiercontainer tijdelijk na meerdere brandstichtingen

De gemeente Zoeterwoude haalt de papiercontainer aan de Loethe dit weekeinde weg. De container werd de afgelopen weken tot twee keer toe tijdens het weekend in brand gestoken. Met het weghalen van de container wil de gemeente voorkomen dat er dit weekend opnieuw brand wordt gesticht.

“De container wordt vrijdag 9 april weggehaald en op maandag 12 april weer geplaatst. Wij roepen iedereen op om in het weekend geen papier neer te zetten op de plek van de papiercontainer”, laat de gemeente weten via sociale media.

De maatregel zorgde na de bekendmaking vooral voor verbazing onder de inwoners van Zoeterwoude. “Ze kunnen beter een camera ophangen. Dit helpt toch niet”, reageerde een buurtbewoner. “Nu kan hij gelukkig alleen nog maar doordeweeks in brand worden gestoken”, reageerde een ander op Facebook.

Ophalen
Tot maart 2020 stonden er geen papiercontainers in de straten van Zoeterwoude. De lokale sportverenigingen en scouting haalden tweewekelijks oud papier op bij de inwoners van het dorp. Toen die inzameling, als gevolg van de coronacrisis, werd gestaakt zette de gemeente op enkele plaatsen inzamelcontainers neer. Veel bewoners van Zoeterwoude-Dorp zouden, in plaats van weghalen, liever zien dat de gemeente het huis-aan-huis ophalen weer toestaat. “Dat moet kunnen binnen de coronaregels”, vindt een bewoonster van de straat. “Dan hebben de verenigingen ook weer wat inkomsten en heeft de jeugd iets te doen”, stelt een ander.

De gemeente Zoeterwoude laat in een reactie weten dat zij het weghalen van de papiercontainer als een noodoplossing ziet. “We kiezen er nu uit voorzorg voor de container dit weekend weg te halen. In de tussentijd werken we aan een oplossing voor de lange termijn. Daarbij kijken we ook naar de mogelijkheid om het papier door verenigingen te laten ophalen.”

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×