(Foto: PR).

Bewoners maken zich zorgen: onverklaarbare gebeurtenissen in Ambachtshof

Bewoners van de recent opgeleverde Ambachtshof in Zoeterwoude-Dorp maken zich zorgen. De lichten in de huizen van de nieuwbouwwijk gaan regelmatig spontaan uit. En elektrische klokken lopen achter of staan zelfs stil. Bewoners vermoeden dat de aanwezigheid van een elektromagnetisch veld de problemen veroorzaakt.

“De eerste keer dat het gebeurde gaven we er niet zoveel aandacht aan, we dachten aan een kleine storing. Maar het gebeurt nu iedere dag wel een paar keer”, vertelt een van de kersverse bewoonsters. De klok in de woonkamer stond de afgelopen maand vier keer stil. “Na de eerste twee keer hebben we de batterijen vervangen, daar kan het dus niet aan liggen. Later hoorde ik dat sommige buren dezelfde problemen hebben.”

Kerk
De twaalf eengezinswoningen en acht appartementen die samen de Ambachtshof vormen zijn gebouwd op de plek van de Christus Dienaarkerk. De kerk werd in 2018 gesloopt. Het project liep vertraging op vanwege een probleem in de capaciteit van het bestaande netwerk van stroomkabels. De opgewekte stroom van de zonnepanelen kan op dit moment nog niet worden teruggeleverd aan het netwerk. De projectontwikkelaar vond de oplossing in het voorlopig nog niet aansluiten van de zonnepanelen. De woningen worden uiteindelijk duurzaam en gasloos.

Volgens deskundigen ligt het niet voor de hand dat de ervaren problemen met de capaciteit van het netwerk te maken hebben. “De installaties zijn gloednieuw en kunnen het met gemak aan. Bovendien zijn alle kwaliteitsgaranties van toepassing”, zegt een woordvoerder.

Niet alle bewoners zijn bezorgd. “Het zal wel gewoon toeval zijn. Bovendien vind ik het niet zo’n probleem. Onze kinderen slapen heerlijk op hun nieuwe kamers. Die hebben we helemaal naar hun wens ingericht. Die hebben ook geen last van de klok die af en toe stilstaat, want echt goed klokkijken kunnen ze nog niet”, grapt een van hen. De bezorgde buren hebben inmiddels een expert ingeschakeld die de aanwezigheid van een elektromagnetisch veld gaat onderzoeken.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×