Arie Blaak en Dennie van Egmond mogen mee naar Rhodos. (Eigen foto).

Leidse Arie en Dennie gaan in coronavrije bubbel op Rhodos

Blij opgewonden staan Arie Blaak en zijn vriend Dennie van Egmond op Schiphol te wachten op hun vlucht naar Rhodos. Ze vertrekken dinsdag om 13.00 uur met een proefreis naar het Griekse eiland. Reisorganisatie Sunweb zocht mensen die bij wijze van proef mee wilden werken aan een coronavrije reis. Vandaag begint deze één-weekse vakantie. Arie: “We zijn dus eigenlijk een soort testvee.”

Zo’n twee weken terug kwam Arie ter ore dat Sunweb mensen zocht die mee wilden met hun reis naar een vijf-sterren hotel op Rhodos. Voorwaarde is dat je coronavrij bent en op de luchthaven nog een keer getest wilt worden. “Dat is net gebeurd in een hotel op Schiphol en we zijn negatief. Dus we gaan!”, vertelt Arie enthousiast.

De reis is een experiment om te kijken of en hoe mensen misschien weer wat verder weg kunnen in de vakantie dan alleen hun achtertuin. Sunweb had op 31 maart een aanmeldlink aangemaakt en Arie was er als de kippen bij om die in te vullen. Toch had hij niet verwacht dat hij ingeloot zou worden. Maar de realiteit is dat hij, samen met 189 andere geselecteerden op weg is naar hun ‘bubbelreis’.

Blij met bubbelgenoten
Want een bubbel wordt het. “We mogen het resort niet af. Maar wie vindt dat nou erg als je met 22 graden aan een zwembad mag liggen. Ook de sportschool is op afspraak te bezoeken en er zijn zelfs restaurants open.” En, vertelt Arie die net zijn kersverse bubbelgenoten ontmoet heeft op Schiphol: ‘Volgens mij gaan we het best gezellig hebben met elkaar.’

Behalve voor zichzelf is Blaak ook blij voor de reisbranche. “Het is fijn dat er weer iets lucht komt voor deze sector. Mijn partner Dennie werkte bij American Express, maar is door de coronacrisis zijn werk kwijt geraakt. Dus we weten wel een beetje hoe het voelt.” Maar nu gaat het stel dus even genieten. “En we zetten de telefoon vanavond uit om even samen te zijn. Want zoveel aandacht van de pers als de afgelopen dag, das hard werken.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×