Gemeenschappelijke regentonnen voor geveltuintjes en andere beplanting. (Foto Sleutelstad).

Gemeenschappelijke regenton voor geveltuintjes in Leiden-Noord

Leiden-Noord is twintig gemeenschappelijke regentonnen rijker. De regentonnen moeten de geveltuintjes en ander beplanting in Leiden-Noord de warme zomers doorhelpen. Ook hoopt initiatiefneemster Ann Keesenberg dat het bewoners stimuleert om de stad te vergroenen. Want er kan volgens haar nog een slag gemaakt worden in het ‘versteende’ Leiden.

De regentonnen zijn geplaatst in Noorderkwartier-West en Groenoord-Zuid en iedereen kan er dus water uit tappen. De rechthoekige tonnen zijn aan de gevels van de huizen gehangen en via een slang aangesloten op de regenpijp. Zo wordt eerst de regenton afgevuld met water voordat het via de stoep het riool inloopt. Onderaan de ton zit een kraantje waaruit de hele buurt water kan tappen.

Keesenberg hoopt dat dit het onderhoud van geveltuintjes en beplanting onder bomen vergemakkelijkt. Wat haar betreft zijn deze eerste twintig tonnen een eerste begin in Leiden. Het zou mooi zijn als het initiatief navolging krijgt in andere buurten. De regentonnen zijn van glasvezel en hadden aanvankelijk een andere bestemming, maar toen ze daarvoor werden afgekeurd zijn ze omgebouwd tot regentonnen.

 

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×