Start nieuwe koop lokaal-beweging ‘Liever in Leiden’

Centrummanagement Leiden, het Leidse reclamebureau Hart Voor De Zaak, de winkelwebsite Leiden Shopping en horecawebsite Lekker in Leiden hebben de handen ineen geslagen en lanceren vandaag het online platform Liever in Leiden. Via www.lieverinleiden.nl kan iedereen terecht voor het aanbod van 661 winkels, cafés en restaurants in de Leidse binnenstad.

Met Liever in Leiden willen de initiatiefnemers de toekomst waarborgen van de levendige, historische Leidse binnenstad. “En dus voorkomen dat we over een aantal jaar een binnenstad  hebben met leegstand en donkere gaten waar vroeger winkels zaten”, zegt centrummanager Gijs Holla. “Alleen door het bezoeken van de binnenstad zorgen wij er met zijn allen voor dat de prachtige grachten, parken en historische panden voor de toekomst behouden blijven.”

Holla: “Met het platform willen we stimuleren dat mensen lokaal bestellen, ook als ze online shoppen. Op internet bestellen is doodnormaal, maar waarom is de keuze voor grote internationale webwinkels zo vanzelfsprekend? Wie lokaal koopt, online of offline, kiest écht voor de stad en zorgt ervoor dat we ook in de toekomst van onze unieke binnenstad kunnen blijven genieten.”

Beweging
De lancering van de website is volgens Holla nog maar het begin van wat een heuse ‘Liever in Leiden-beweging’ moet worden. “De komende jaren zal de beweging steeds zichtbaarder  worden in Leiden en worden de mogelijkheden van het online platform uitgebreid. En dat doen we graag samen met de stad.” Holla roept iedereen met een warm hart voor de Leidse binnenstad op om mee te denken over het verder uitbouwen van ‘Liever in Leiden’.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×