(Foto: Arjen M.C. Kennis).

'Leiden eerlijkste stad van Nederland'

Het kan iedereen overkomen: zijn of haar portemonnee kwijt raken. Uit onderzoek van Beslist.nl worden in Leiden naar verhouding de meeste gevonden portemonnees aangemeld. Met 31 portemonnees per 100.000 inwoners behaalt Leiden een uitstekende negen in de Eerlijkheidsindex. Dit staat in schril contrast met de verre buurgemeente Zoetermeer, dat een score van één behaalde.

Er bestaan forse regionale verschillen als het op de bereidheid om een gevonden portemonnee te retourneren aankomt. Zo wordt in Leiden naar verhouding tien maal zo vaak een portemonnee als gevonden opgegeven als in Deventer. Er zijn momenteel meer dan 250 gemeenten actief op online platformen voor verloren en gevonden voorwerpen. De onderzoekers analyseerde waar in Nederland gevonden portemonnees het vaakst online worden geregistreerd door vinders.

In 74 procent van de gemeenten zijn het afgelopen jaar één of meer portemonnees niet opgeëist. In twaalf procent van deze gemeenten liggen er zelfs nog tien of meer portemonnees te wachten op hun rechtmatige eigenaar. Hoeveel gevonden portemonnees in Leiden nog wachten op de eigenaar is niet bekend.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×