De baarden van de Leidse sleutels wijzen weer omhoog onder het standbeeld van Van der Werf. (Foto Sleutelstad).

Sleutel-beplanting omgedraaid onder standbeeld Van der Werf

De planten in het perkje onderaan het standbeeld van Van der Werf zijn opnieuw geplant, en dit keer staan ze goed. De baarden van de Leidse sleutels wijzen omhoog.

Aanvankelijk vormden de plantjes de Leidse sleutels met de baarden omlaag, en dat is niet zoals de Leidse sleutels normaliter worden afgebeeld. Een opmerkzame Leidse wees de gemeente op deze fout en die herstelde het missertje snel. Iedereen moet de sleutels goed kunnen zien, verklaarde een gemeentelijk woordvoerder. Het is niet de bedoeling dat de Leidse sleutels alleen vanaf het standbeeld goed te zien zijn. En dus werd het de afbeelding 180 graden gedraaid.

In het verleden kende de beplanting onder het standbeeld vele vormen, maar regelmatig waren er aan de voet van Leidens beroemdste burgemeester Leidse sleutels aangeplant met de baarden omhoog, zoals gebruikelijk.

De nieuwe aanplant maakt onderdeel uit van de renovatie van het Van der Werfpark. De beplanting en het gras wordt aangepakt en ook het hekwerk wordt vervangen. Eerder al zijn de voetpaden aangepakt.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×