(Foto: Scouting Shawano's).

Winst voor Oegstgeestse verkenners bij 'Gescout in de Cloud'

De Verkenners van Scouting Shawano’s uit Oegstgeest hebben gisteren de eerste online versie van de jaarlijkse Regionale Scoutingwedstrijden (RSW) gewonnen. Binnen het thema ‘Gescout in de Cloud’ voerden totaal bijna vierhonderd scouts van verschillende groepen de hele middag ludieke en creatieve opdrachten uit. Het bewijsmateriaal werd vanaf mobieltjes of laptops geüpload, waarna de juryleden op afstand hun punten verdeelden. Aan het einde van de middag bleek dat niet alleen de eerste, maar ook de tweede en derde prijs door leden van de scoutinggroep uit Oegstgeest gewonnen waren.

Andere jaren komen de honderden scoutingleden uit de regio Hollands Midden in de bossen van Aerdenhout samen voor een weekend kamperen en scoutingactiviteiten. Vanwege de coronacrisis bedacht de organisatie dit jaar een alternatief. De verenigingen werden uitgenodigd om hun leden tussen de elf en vijftien jaar in te schrijven voor een online editie, die volgens de richtlijnen vanuit het eigen scoutingclubhuis beleefd kon worden. De groepjes en hun leiding kregen na inschrijving een pakket met materiaal voor enkele specifieke opdrachten, plus inlogcodes voor de dag zelf. Achter de schermen werd een jurysysteem, Youtube-kanaal en Discord server opgetuigd voor de nodige interactie.

Na een online opening hadden de kinderen drie uur de tijd om zoveel mogelijk van de 109 knotsgekke opdrachten te vervullen. Ze moesten onder andere een tent opzetten op een vlot, een groepslid aan de muur vasttapen en zoveel mogelijk blauwe voorwerpen verzamelen. Ondertussen stond het online radiostation ScoutFM op alle clubhuizen aan voor de nodige aanmoediging en verzoekplaatjes.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×