(Video: Yoni Heijmans).

Jonge DJ's stralen bij Gebr. de Nobel: 'Ook dit zijn Parels van Leiden'

De leerlingen van DJ School Zero71 namen donderdag videoclips op in Gebr. de Nobel. Zij maakten gebruik van de ‘Parels van Leiden’ actie waarbij de zalen van het poppodium, inclusief technici, gratis ter beschikking worden gesteld aan Leidse muzikanten voor het maken van opnames. Zes leerlingen en de drie docenten van de school beklommen het podium om hun kunsten te laten horen en zien.

Gebr. de Nobel directeur Ruud Visser bedacht de actie omdat hij, tijdens de lockdown, toch iets betekenen voor muzikanten en DJ’s in de Leidse regio. Ook wilde hij het personeel van het poppodium, veelal ZZP-ers, van een inkomen voorzien door ze aan het werk te houden. “Dat is goed gelukt. Het is een groot succes. Na een paar dagen zat de inschrijving al helemaal vol“, vertelt Visser enthousiast.

De directeur vindt het leuk om artiesten te zien spelen die normaal gesproken niet bij Gebr. de Nobel op het podium staan. “Aan het eind van de serie weet ik precies wat zich allemaal afspeelt in de schuurtjes en kelders van Leiden”, grapt Visser.

Uit de opnames van de 76 bandjes en DJ’s die tijdens ‘Parels van Leiden’ het poppodium beklommen kiest Visser er twintig uit. Die selectie is eind volgende maand te zien op het online platform De Leidse Burcht en op Sleutelstad TV.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×