Een van de wooncomplexen van de studentencampus (Foto: Archief).

Problemen nieuwe huurwoningen Leidse Schans aan de kaak gesteld

“Junks slapen in het trappenhuis, rioolwater komt omhoog, afval blijft liggen.” De splinternieuwe appartementen van studentencampus YOURS op de Leidse Schans zijn pas net opgeleverd, maar er spelen nu al meerdere problemen. Volgens de VVD lijkt het erop dat ze ‘te snel uit de grond zijn gestampt’. “Zeker bij de nieuwe trots van Leiden is dit zorgelijk”, zegt raadslid Maarten de Crom.

De partij heeft gesproken met meerdere mensen die er pas net wonen. “Doordat de buitendeuren niet goed dicht gaan slapen er junks in het trappenhuis”, zegt duo-raadslid Maaike van Vliet. Dat is niet het enige. “In de benedenwoningen komt het rioolwater omhoog, is het laminaat kapot en zijn er veel vlekken op de muur. Daarnaast is de afvalvoorziening niet op orde.”

Hand
De studentencampus YOURS staat in de Lammenschansdriehoek waar de komende jaren veel woningen worden gebouwd. Bedrijven trekken er weg waardoor er een echte nieuwe woonwijk ontstaat. Dat blijkt nog niet helemaal goed te gaan. Zo heerst er in de studentenflat aan het Omegaplantsoen onvrede over de hoge verwarmingskosten. Deze kosten lopen soms zo op, dat studenten er liever voor kiezen om de verwarming uit te laten.

Over de warmtekosten stelt D66 vragen aan het stadsbestuur en over problemen bij nieuwe appartementen van YOURS heeft de VVD vragen gesteld. De politiek wil er zo scherp op zijn dat het bebouwen van de nieuwe woonwijk zorgvuldig gebeurt. “Kwantiteit moet niet boven kwaliteit gaan”, zegt De Crom. Wethouder Fleur Spijker erkent de opstartproblemen en laat uitzoeken wat er precies aan de hand is.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×