(Archieffoto: Chris de Waard).

Ruim 1.400 nieuwe woningen in de Lammenschansdriehoek: 'De puzzel is gelegd'

Een belangrijke stap in de herontwikkeling van de Lammenschansdriehoek. De gemeente heeft overeenstemming bereikt met ontwikkelaars voor vier grote bouwprojecten. In totaal komen er ongeveer 1.400 nieuwe woningen op Lammenschansstrip, de plek waar voorheen grote bedrijven zaten. Het zorgt voor een goed gevoel bij bouwwethouder Spijker.

De plannen voor het woningbouwproject Hof36 zijn het meest ver gevorderd. Daar komen 444 woningen en 205 parkeerplaatsen. Het is tevens het meest zuidelijke deel van de Lammenschansdriehoek. Naast Hof36 liggen de Zirro- en Schouls-locatie. Goed voor respectievelijk 300 en 400 woningen. Ten noorden van de Zirro-locatie aan de Lammenschansweg is ruimte voor het project Kempeneers/Omega Leiden. Twee verschillende ontwikkelaars, maar een bouwblok van in totaal 274 woningen. Alleen voor de locatie Gamma/KwikFit zijn nog geen concrete afspraken gemaakt.

Achtertuin
Bouwwethouder Fleur Spijker is trots dat ‘de puzzel gelegd is’. Met de overeenkomsten wordt een grote stap gezet richting het realiseren van een groot aantal woningen. “Ik zie het als een nieuw stukje stad. Het is een fantastische locatie”, zegt de wethouder. Ze verwijst naar de woningbouwopgave van de stad. “Het past in de eisen van deze tijd. We bouwen dicht bij het openbaar vervoer en niet in het groen. Polderpark Cronesteijn ligt in je achtertuin.”

Hof36 444 woningen
Zirro-locatie 300 woningen
Schouls-locatie 400 woningen
Kempeneers/Omega Leiden 274 woningen

(Foto: Gemeente Leiden).

 

Leiden Politiek Hof36 Lammenschansdriehoek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×