Fietsrotonde Herenstraat veilig of niet? (Foto: Gerry van Bakel).

Wijkcomité opent meldpunt voor (bijna-)ongelukken fietsrotonde Herenstraat

De fietsrotonde die de Herenstraat en de Koninginnelaan verbindt, was bedoeld om de verkeerssituatie veiliger te maken. Maar direct na de aanleg werden er in korte tijd al een paar (bijna-)ongelukken gemeld. De gemeente nam extra maatregelen, maar het idee blijft hangen dat het met veiligheid niet goed gaat. Tijd voor een eigen onderzoek, vindt het wijkcomité.

De Herenstraat in de wijk Tuinstad-Staalwijk is een belangrijke verkeersroute voor zowel voetgangers, fietsers als auto’s. Vanaf de singel naar de nieuwe rotonde is het een winkelstraat met klinkers, na het kruispunt met de Koninginnelaan loopt de straat door als asfaltweg en doorgangsroute naar de Vrijheidslaan. En op dat kruispunt komen al die gebruikers samen. Een klein jaar geleden kwam er een rotonde die de fietsers meer voorrang moest verlenen.

De beloofde veiligheid die de rotonde zou moeten bieden, wordt volgens velen niet waargemaakt. Het Wijkcomité Tuinstad-Staalwijk wil nu inzicht krijgen in de werkelijke problemen. Vandaar dat ze een meldpunt hebben geopend op hun website. Ze vragen iedereen die een (bijna-)ongeluk ziet of meemaakt, hun ervaringen te delen. Met deze gegevens in de hand wil het wijkcomité in overleg met de gemeente Leiden over oplossingen.

Leiden Maatschappij Fietsrotonde Herenstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×