De beoogde campus More in het Bio Science Park. (Visualisatie: Yisheng en Paul de Ruiter Architects).

Bouw Leidse campus More komende zomer van start

‘Een grote kwaliteitsslag voor het Leiden Bio Science Park’. Zo wordt het enorme bouwproject More aangekondigd. En groot is de studentencampus in ieder geval. Komende zomer wordt begonnen met dit prestigieuze bouwproject, dat goed is voor onder andere ruim duizend huurwoningen.

De Chinese projectontwikkelaar Yisheng Development werkt samen met de architectenbureaus Paul de Ruiter en VenhoevenCS. De campus komt in het gebied tussen de Plesmanlaan en de Einsteinweg en heeft een oppervlakte van 64.000m2. De oplevering staat gepland voor het begin van het collegejaar 2023/2024.

In het Leidse entreegebied moeten zo’n 1100 huurwoningen en een groot hotel komen. Deze zijn voornamelijk bedoeld voor studenten en expats. Daarnaast komen er meerdere collectieve ruimtes als winkels, horeca en dakterrassen. Hier kunnen bewoners samen studeren, onderzoeken en winkelen. Het gebied moet op deze manier een levendig karakter krijgen. Doordat bijna de gehele campus uit een autovrij gebied bestaat, is er veel ruimte om te fietsen en te wandelen. Aan beide kanten van More komen wel parkeergarages.

Veel faciliteiten en genoeg ruimte voor groen op campus More. (Visualisaties: Yisheng en Paul de Ruiter Architects).

Groene omgeving
In het ontwerp is er veel ruimte voor duurzaamheid. Zo komen er op de hoge daken meerdere zonnepanelen. Hiernaast worden sedumplanten geplaatst. Deze gewassen zorgen voor een betere isolatie van het huis en houden de daken met zonnepanelen koel. De panelen halen zo meer rendement, wat de duurzaamheid van de campus bevordert.

Op de campus komt er een grote hoeveelheid beplanting. Verspreid over de campus staan er veel verschillende soorten bomen. Daarnaast is er op de lagere daken plaats voor tuinen en kassen. De ontwikkelaar wil ook de gevels laten begroeien. Op deze manier moet het project de biodiversiteit gaan bevorderen. Zo kunnen vogels en vissen aarden op de campus.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Entreegebied Leiden Bio Science Park


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×