Met Hemelvaart gaat het gerenoveerde buitenbad De Vliet weer open. Voorlopig alleen voor baantjeszwemmen. (Foto Sleutelstad).

Buitenbad De Vliet opent seizoen op Hemelvaartsdag

Buitenbad De Vliet opent op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, de hekken voor het zwemseizoen.  Het zwembad aan de Leidse Voorschoterweg gaat ietsje later dan normaal open omdat de renovatie van het buitenbad uitliep.

De zwemmers kunnen vanaf volgende week donderdag dus terecht in een opgefrist buitenbad. De tegels en de deuren van de omkleedhokjes zijn vervangen. Er zijn extra lockers bijgekomen en er is een nieuwe receptie gemaakt. Maar het zo kenmerkende jaren zestig karakter van zwembad De Vliet is gebleven.

Vanwege de coronamaatregelen is voorlopig alleen banenzwemmen mogelijk. Er wordt gewerkt met een deurbeleid. Reserveren is niet nodig. Zodra recreatief zwemmen weer is toegestaan, zal er met tijdsblokken gewerkt worden.

Verkoop van abonnementen
De openingstijden in mei zijn doordeweeks tussen 7.00 – 10.30 uur en 15.30 – 19.00 uur. En in het weekeinde en op feestdagen tussen 10.00 – 17.30 uur. In de maanden juni, juli en augustus is het zwembad de gehele dag geopend. In september volgen mogelijk weer aangepaste openingstijden. Het buitenbad is geopend tot 1 oktober.

Aanstaande maandag 10 mei begint de verkoop van zwemabonnementen. Er is gekozen om dit jaar niet met voorverkoopprijzen te werken, maar iedereen dezelfde korting te bieden, vanwege de gemiste dagen door de latere opening. Zodra recreatief zwemmen mogelijk is, zullen de abonnementen opnieuw aangeboden worden met een nieuw kortingspercentage, dat rekening houdt met de gemiste weken.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×