De boerderij aan de Hofdijklaan waar Bergoual dood werd aangetroffen. (Foto Sleutelstad).

Twee verdachten van moord Oud Ade langer vast

Twee verdachten die zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 66-jarige Mimoun Bergoual  in Oud Ade blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. In totaal zijn er nu vijf verdachten. Drie daarvan zitten in Nederland vast, een in Frankrijk. De verdachte die afgelopen woensdag is opgepakt in Frankrijk is inmiddels weer op vrije voeten.

Op 30 maart hield de politie vier verdachten aan, waaronder de 38-jarige weduwe van Bergoual. De weduwe die op 30 maart in Leiden werd opgepakt, zit nog steeds vast en zal in juli voor het eerst op een pro-formazitting bij de rechtbank moeten verschijnen.

Van de drie Fransen die op 30 maart werden aangehouden, is er één op 28 april en één op 5 mei overgedragen aan Nederland. Twee dagen later zijn ze voorgeleid aan de rechter-commissaris, die voor beiden het voorarrest met 14 dagen heeft verlengd. Het gaat om een 48-jarige man uit Cergy en een 23-jarige man uit Chars. De Franse verdachte die in Frankrijk vast zit, komt eveneens uit Cergy en is 31 jaar. In juni besluit Frankrijk of hij overgeleverd wordt aan Nederland.

Op vrije voeten
De verdachte die afgelopen woensdag in Frankrijk werd aangehouden is verhoord en voor nu in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte. Het gaat om een 33-jarige man uit Mantes la Jolie.

De 66-jarige Mimoun Bergoual werd op 29 december dood aangetroffen in zijn huis aan de Hofdijklaan in Oud Ade. De 38-jarige vrouw van het slachtoffer verklaarde aan de politie dat vier onbekende mannen de woning waren binnengedrongen. Ze was daarop het huis aan de Hofdijklaan op de grens van Leiderdorp en Oud Ade uitgevlucht en meldde zich later die nacht bij de politie in Leiden. Ze beweerde niet gezien te hebben wat zich in de woning had afgespeeld.

Bergoual was een bekende ondernemer in de Marokkaans-Leidse gemeenschap. Hij was onder meer eigenaar van de supermarkt Tanger aan het Kooiplein en bezat nogal wat vastgoed.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×