(Foto's: Emile van Aelst).

'Typisch Leiden' dit najaar op Sleutelstad TV

De twaalfdelige BNNVARA documentaireserie ‘Typisch Leiden’ wordt dit najaar opnieuw uitgezonden op Sleutelstad TV. Dat zijn BNNVARA en Sleutelstad deze week met elkaar overeengekomen. In de serie ‘Typisch Leiden’ zijn bewoners in het centrum gevolgd en is in beeld gebracht hoe hun levens eruit zien.

Typisch Leiden is vorige maand uitgezonden op NPO2 en trok gemiddeld zo’n 400.000 kijkers met een uitschieter naar ruim 500.000 kijkers. Het Minervameidenhuis ‘Pap 8’ met schoonmaakster en huismama Emel, de Italiaanse natuurkunde-hoofddocenten Alessandra en Luca en bekende Leienaar Peter Labrujère, allemaal zijn ze dit najaar weer terug te zien op Sleutelstad TV. De programmamakers vertelden eerder in Nieuws071 dat zij het meest gecharmeerd waren van de Leidse binnenstad. “Het centrum is prachtig en de enorme diversiteit aan achtergronden van de inwoners willen wij graag laten zien aan de rest van Nederland.”

Tekst gaat verder onder de fotogalerij.

Eerste lokale omroep
Leidse Glibber Emile van Aelst was regelmatig bij de opnames aanwezig en vindt het geweldig dat Sleutelstad als eerste lokale omroep de serie mag uitzenden. “Het geeft aan hoe goed wij gewaardeerd worden door BNNVARA”, zegt Van Aelst. “Tijdens de opnames stonden redactrice Eva Houtsma en cameravrouw Emma Boelhouwer er versteld van dat iedereen elkaar kent in de stad en hoe vriendelijk en behulpzaam iedereen is. Voor een chauvinistische Leidenaar heerlijk om te horen”, vertelt de Leidse Glibber.

Eindredacteur Mariek Rietkerk van de serie ‘Typisch’ toonde gelijk grote interesse in het voorstel van Sleutelstad om de serie uit te gaan zenden. “Het is de eerste keer dat een lokale omroep met een dergelijk voorstel komt”, vertelt Rietkerk. “Ook het ‘Typisch’ team was gelijk enthousiast en omdat we allebei publieke omroepen zijn, gaf de juridische afdeling ook goedkeuring.”

Typisch Leiden is in het najaar gedurende twaalf weken te zien op Sleutelstad TV. Elke aflevering wordt in één week meerdere malen op verschillende tijdstippen uitgezonden.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×