De hutspotmaaltijd op de Hooglandse Kerkgracht. (Archieffoto Sleutelstad).

3OV-voorzitter Rik Kamps: 'Vegetarische en halal hutspot past bij viering Leidens Ontzet'

Als het aan de 3 October Vereeniging ligt vieren alle Leidenaren Leidens Ontzet. Om dat mogelijk te maken wordt er naast de ‘normale’ hutspot voortaan ook een halal versie en een vegetarische hutspot geserveerd.

Rik Kamps, voorzitter van de 3 October Vereeniging, licht de veranderingen vandaag toe in een interview op de Leidse markt. “Vorig jaar kwam de vraag of wij daar over na wilden denken, en ook of we over een vegan-hutspot wilden nadenken.”

De vegan-hutspot zit er niet bij. Het recept lijkt Kamps overigens niet zo ingewikkeld: peen en ui en aardappelen. Maar de 3 October Vereeniging moet het wel allemaal kunnen organiseren en bevoorraden. Dus de verantwoordelijke commissie begint eerst met een vegetarische en halal versie.

Of het niet een beetje laat komt, een vegetarische en halal versie? “Tsja”, zegt Kamps. “Ze zeggen dan altijd: beter laat dan nooit.” En zo kijken ook diverse Leidenaren ernaar als we het ze vragen op straat.

Kamps hoopt vooral dat het feest dit jaar door kan gaan. “We gaan uit van een normale viering. Het vraagt veel van onze vrijwilligers maar we zetten vol in op een normale viering. We kijken elke keer wat kan en als iets niet blijkt te kunnen dan schalen we af.”

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×