Corné Hermans met zijn boek. (Foto: Rosalie Royen).

Twaalfjarige Corné schrijft kinderboek voor het goede doel

De twaalfjarige Corné Hermans is zeer slechtziend. Zijn beperking weerhield hem er niet van om een kinderboek te schrijven. Het Oogfonds is onder de indruk en heeft honderd exemplaren van ‘Pak het bot!’ laten drukken. Donateurs kunnen het boekje bestellen. De opbrengst gaat naar het Oogfonds.

De Leidse Hermans schreef het boek voor zijn broer Pierre, die ook slecht ziet. Beiden hebben de oogziekte van Stargardt. “Mijn broer heeft daarbij ook nog een verstandelijke beperking. Hij houdt van grappige verhalen waarin veel mis gaat. Toen hij jarig was heb ik dit verhaal voor hem bedacht”, vertelt de jonge schrijver. Volgens Hermans was het boek direct een groot succes. “Pierre heeft het in een keer uitgelezen en moest keihard lachen.”

Via de tante van de broers, Rosalie Royen, kwam het boekje terecht bij het Oogfonds. Royen vertelde dat haar neefje twee grote dromen heeft: schrijver worden en dat er een medicijn uitgevonden wordt dat zijn progressieve oogziekte stopt. Onder de indruk van dit verhaal besloot het fonds om het boekje uit te geven. De opbrengt komt volledig ten goede aan onderzoek naar Stargardt.

Oogfonds ambassadeur en schrijver Ronald Giphart overhandigde vorige week het eerste exemplaar van ‘Pak het bot!’ aan de trotse twaalfjarige. De verrassing was compleet toen bleek dat Giphart een flaptekst op de achterkant van het boekje heeft geschreven.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×