Henri Lenferink is vandaag door CdK Jaap Smit beëdigd voor een vierde termijn als burgemeester van Leiden. (Foto's: Provincie Zuid Holland).

Burgemeester Lenferink herbenoemd voor vierde ambtstermijn

Burgemeester Henri Lenferink is herbenoemd voor zijn vierde ambtstermijn in Leiden. Lenferink blijft dus de langst dienende burgemeester van Nederland.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft Henri Lenferink vandaag officieel beëdigd voor een vierde termijn. Smit: “Mijn hartelijke gelukwensen aan Henri Lenferink met deze herbenoeming. En ook aan de gemeenteraad, het college en de inwoners van Leiden. Henri Lenferink heeft een nuchtere blik en een scherpe geest. Hij is een echte verbinder die veel betekent voor de stad en de regio. Ik wens de burgemeester en de gemeente een goede voortzetting van de samenwerking toe.”

Lenferink derde termijn loopt op de 15de van deze maand officieel af. De burgemeester is 64 en kan zo’n vierde termijn van zes jaar precies volmaken tot aan de verplichte pensioenleeftijd. Voor burgemeesters is dat 70 jaar. De burgemeester van PvdA-huize begon aan zijn Leidse klus in 2003 na een burgemeestersreferendum waarin hij het opnam tegen VVD-er Harry Groen. Hij won die strijd met overtuiging. Groen werd later burgemeester van Noordwijk.

Lenferink is naast burgemeester van Leiden ook voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, lid van het Veiligheidsberaad en voorzitter van Holland Rijnland waarin dertien gemeenten samenwerken.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×