Sporthal De Bloemerd wordt zevende regionale vaccinatiecentrum. (Foto J.P Kranenburg).

Vaccinatiecentrum Leiderdorp 24 mei open

Het vaccinatiecentrum in sporthal De Bloemerd in Leiderdorp wordt 24 mei officieel geopend. Op deze nieuwe locatie kunnen straks 1800 mensen per dag gevaccineerd worden.

In de eerste twee weken wordt de volledige capaciteit nog niet benut. Dat komt doordat er nog niet voldoende vaccin beschikbaar is. Zodra er meer vaccin geleverd wordt, wordt er opgeschaald tot volle kracht. Op de locatie wordt voorlopig alleen geprikt met het Pfizer-vaccin. In de toekomst komen daar mogelijk nog andere vaccins bij.

De Bloemerd is een van de zeven vaccinatielocaties in de regio van GGD Hollands Midden. Iedereen in Nederland mag zelf kiezen waar hij gevaccineerd wordt. Maar de verwachting is dat er in De Bloemerd vooral veel mensen uit Leiderdorp en omgeving geprikt gaan worden.

Met het openen van de locatie in Leiderdorp, komt de maximale regionale capaciteit van de GGD Hollands Midden op 18.000 vaccinaties per dag te liggen. De projectleider van de vaccinatiecampagne van de GGD Hollands Midden Margreet Bekedam, en burgemeester Laila Driessen nemen de plechtigheid op de 24ste voor rekening.

Leiderdorp Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×