Het grasveld naast het skatepark wordt schoolplein. (Foto: Sleutelstad).

Skatepark gecombineerd met schoolplein door nieuwbouw

Bij het skatepark in de Merenwijk komen een paar nieuwe speeltoestellen te staan. Omdat basisscholen De Tweemaster en De Meerpaal een nieuw schoolgebouw krijgen, komen de noodlokalen gedurende de bouw op het schoolplein. Daarom moest er een vervangend schoolplein gevonden worden. In de eerste instantie tot ongenoegen van de gebruikers van het skatepark die vreesden dat dat hun mogelijkheden beperkt.

Om zo min mogelijk hinder te veroorzaken voor de skaters worden de speeltoestellen, twee tuimelrekken, een tafeltennistafels en twee doeltjes, naast het skatepark geplaatst waar nu een grasveldje zit. De doeltjes kunnen eventueel ook naast de gymzaal maar dat moet nog met hun afgesproken worden. Tijdens een gesprek tussen vertegenwoordigers van de scholen, de gemeente en de skaters, is de mogelijkheid besproken om het skateparkgedeelte in de Merenwijk uit te breiden. Het gebruik, vooral onder scholieren, is namelijk fors gegroeid. Uitbreiding maakt een betere spreiding mogelijk.

Omdat het vaak druk is in het skatepark werd het nieuws dat het als schoolplein gebruikt gaat worden in de eerste instantie niet enthousiast ontvangen door de gebruikers. Het is immers de enige plek in de omgeving waar skaters terecht kunnen voor hun sport. Er zijn wel plannen voor een nieuw Leids urban sportpark. Een geschikte locatie daarvoor moet nog gevonden worden.

De gebruikers van het skatepark en de scholen blijven met elkaar in contact. De skaters mogen een lesje ‘hoe je te gedragen in het skatepark’ komen geven op de scholen. Het echte schoolplein wordt weer in gebruik genomen als het nieuwe gebouw af is, begin 2023.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×