PostNL heeft vanmorgen een pakket- en briefautomaat geplaatst aan de Loethe in Zoeterwoude. (Foto: Robbert Beurse).

PostNL plaatst pakket- en briefautomaat in Zoeterwoude

Inwoners van Zoeterwoude-Dorp kunnen weer postpakketten versturen vanuit hun eigen woonomgeving. Met de sluiting van drogisterij De Margriet in augustus 2020 verdween het enige PostNL-punt in dit deel van de gemeente. Sinds vanmorgen staat er een pakket- en briefautomaat van PostNL naast de Rabobank-geldautomaat aan de Loethe 1G. Zoeterwoudenaren kunnen dankzij de automaat 24 uur per dag en zeven dagen per week pakketten ontvangen en versturen. De automaat wordt op 27 mei 2021 in gebruik genomen.

“Consumenten winkelen steeds meer online. Ze ontvangen en versturen steeds meer pakketten en willen dat doen waar en wanneer het hen goed uitkomt”, vertelt Formulemanager Linda van der Horst van PostNL. “Door de pakket- en briefautomaat kunnen mensen tijdens het winkelen ook hun pakketten ophalen zonder in de rij te hoeven staan bij een PostNL-punt.”

De oranje pakket- en briefautomaat bestaat uit 17 lockers en een brievenbus. De pakket- en briefautomaat in Zoeterwoude is 2 meter hoog en 2,50 meter breed. De automaat is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen, op een door de consument zelfgekozen moment. PostNL startte de proef met de pakket- en briefautomaat eind 2016 met vijftien automaten in Almere. Inmiddels staan er 150 pakket- en briefautomaten in Nederland, inclusief de automaat in Zoeterwoude.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×