(Foto's: Rob van Dullemen).

Versoepelingen BplusC: 'Je bent weer welkom in de bibliotheek'

De recente versoepelingen van de coronamaatregelen zorgen ervoor dat BplusC in Leiden een groot deel van haar diensten weer aan kan bieden. Vanaf gisteren is de bibliotheek weer geopend. Nu Leidenaren het gebouw van ‘de bieb’ weer in mogen, stopt BplusC met haar boekenafhaalservice.

Bibliotheekbezoekers  moeten bij binnenkomst hun contactgegevens achterlaten en enkele vragen beantwoorden over hun gezondheid. Net als in de veel winkels is iedere bezoeker verplicht om een winkelmandje mee mee te nemen. “Zo kunnen wij het aantal bezoekers goed monitoren en voorkomen we dat het te druk wordt. Zijn de mandjes op, dan vragen wij je even te wachten”, verklaart een medewerker van BplusC.

Mondkapje
Alle boekenleners van 13 jaar en ouder moeten in het bibliotheekgebouw een mondkapje dragen. Aan bezoekers voor wie dit vanwege een beperking of ziekte niet mogelijk is, worden leen-faceshields aangeboden. “Als ook dit geen optie is wordt er via onze klantenservice naar alternatieve dienstverlening gezocht. We vinden vast een oplossing”, belooft BplusC.

Verder zijn de algemene coronaregels van kracht: volwassenen komen zoveel mogelijk alleen en houden anderhalve meter afstand van elkaar. Wie gezondheidsklachten heeft blijft thuis.

 • Rob van Dullemen ©
  Rob van Dullemen ©
 • Rob van Dullemen ©
  Rob van Dullemen ©
 • Rob van Dullemen ©
  Rob van Dullemen ©
 • Rob van Dullemen ©
  Rob van Dullemen ©
 • Rob van Dullemen ©
  Rob van Dullemen ©
 • Rob van Dullemen ©
  Rob van Dullemen ©
 • Rob van Dullemen ©
  Rob van Dullemen ©
 • Rob van Dullemen ©
  Rob van Dullemen ©
 • Rob van Dullemen ©
  Rob van Dullemen ©
 • Rob van Dullemen ©
  Rob van Dullemen ©
 • Rob van Dullemen ©
  Rob van Dullemen ©
Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×