Het boek van Plastic Soup Surfer Merijn Tinga.

Plastic Soup Surfer brengt boek uit

Leidenaar Merijn Tinga brengt op 2 juni zijn boek ‘Plastic Soup Surfer’ uit. Daarin vertelt hij over zijn avonturen als Plastic Soup Surfer, maar geeft hij ook informatie over de plastic soup en laat hij zien hoe één persoon het verschil kan maken.

Merijn Tinga is van huis uit bioloog, kunstenaar en fanatiek surfer. Met zijn Plastic Soup organisatie vraagt hij om aandacht voor
zwerfafval. Met de Plastic Avengers App maakt hij het iedereen makkelijk om mee te doen in de strijd tegen plastic soup.

Als Plastic Soup Surfer onderneemt Tinga avontuurlijke expedities en ontwikkelt hij creatieve campagnes om aandacht te vragen én om beslismakers te verleiden tot concrete oplossingen te komen voor het probleem van plastic soep. Op een zelfgebouwd kite-board van plastic afval naar Engeland surfen, vanaf de monding van de Rijn naar Rotterdam suppen, Tinga deed het allemaal. En met resultaat: per 1 juli as wordt er statiegeld op (kleine) plastic flesjes ingevoerd. Een door hem ingediende motie ligt hieraan ten grondslag.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×