Bij Leiden Centraal zijn dakloze mensen geen onbekend gezicht. (Archieffoto: Sleutelstad).

GGD start met vaccinatie dak- en thuisloze mensen

De GGD Hollands Midden begint deze week met het vaccineren van ongeveer 1.000 mensen in de maatschappelijke opvang. Het gaat daarbij niet alleen om dak- en thuislozen, maar bijvoorbeeld ook mensen in de vrouwenopvang. “Die groep is moeilijk te bereiken”, zegt Margreet Bekedam van de GGD Hollands Midden tegen mediapartner Omroep West.

Omdat de groep lastig te bereiken is, heeft de GGD contact gezocht met de opvanglocaties. “Zij weten beter wie die mensen zijn.” Juist omdat de groep zo moeilijk te bereiken is, krijgen zij het Janssen-vaccin toegediend. “Daarvan is maar één prik nodig, dus dat is makkelijker”, aldus Bekedam.

Hoeveel mensen uit de maatschappelijke opvang deze week gevaccineerd worden, durft Bekedam niet te zeggen. “We weten nog niet wat de opkomst wordt, maar we doen alles om die mensen te bereiken. Zij zijn een risicogroep in de maatschappij, dus is het belangrijk dat zij gevaccineerd worden.” Volgens Bekedam komt er een tweede ronde vaccinaties als blijkt dat de opkomst laag is.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×