(Archieffoto Sleutelstad).

'Gerenoveerd buitenbad De Vliet is duurder abonnement waard'

Een bezoek aan zwembad De Vliet is niet minder aantrekkelijk geworden nu de abonnementskosten omhoog zijn gegaan. Dat althans vindt het Leidse stadsbestuur. De wethouder is van mening dat de recentelijke renovatie er voor zorgt dat het buitenbad in trek blijft. Ook vindt hij de hogere abonnementskosten gerechtvaardigd nu er gedurende een langere periode buiten gezwommen worden.

Dat antwoordt het stadsbestuur op vragen van CDA-raadslid Joost Bleijie. Bleijie was geschrokken van de verhoging van dertig procent van het abonnementsgeld. Maar volgens burgemeester en wethouders is de procentuele stijging van de abonnementsprijzen nagenoeg in lijn met de procentuele stijging van het aantal openingsdagen.

Overigens worden de abonnementen op dit moment verkocht met 25 procent korting omdat de opening van het zwemseizoen halverwege mei plaats had in plaats van op 1 mei. Dit kortingspercentage is bedoeld om, aldus het stadsbestuur, een geste te maken richting de afnemers van abonnementen. Daar komt bij dat een abonnement niet verplicht is. Mensen kunnen ook een los kaartje kopen of 10, 25 of 100 badenkaarten.

Bleijie is van mening dat de langere openingstermijn, tot eind september in plaats van begin september een koekje van eigen deeg is. Hij baseert zich daarbij op de informatie die door het zwembad zelf verstrekt is. Daarin wordt gesteld dat de verlenging van het seizoen mogelijk is doordat uren die meestal niet druk bezocht zijn in mei (tussen 10.30 en 15.30) als het ware worden overgeheveld zijn naar september. Maar volgens de wethouder zijn met de langere openstelling meer kosten mee gemoeid dan alleen de personeelsuren. Het zwemwater moet langer verwarmd worden en dat zorgt voor hogere energierekening. De extra kosten schat de gemeente op 15.000 euro.

Advertentie

Leiden Maatschappij Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×