(Foto's: Michiel van Poelgeest).

Propvolle prullenbakken in Leidse parken: 'Neem vuil mee naar huis'

Door het lekkere weer en de geldende coronabeperkingen raken de prullenbakken in Leidse parken overvol. Picknickers zetten hun pizzadozen of tasjes met afval dan maar op de prullenbak, of ernaast in het gras, met alle overlast van dien.

De gemeente laat weten extra prullenbakken te hebben geplaatst. Maar dat blijken er niet genoeg te zijn, waardoor er volgens een woordvoerder alsnog ‘met man en macht’ gewerkt moet worden om alles op te ruimen. Omdat gemeentewerkers niet op meerdere plekken tegelijk kunnen zijn, blijft het afvalprobleem bestaan.

Vooralsnog kan de gemeente niet meer doen dan iedereen oproepen om afval dat niet meer in de bak past, mee naar huis te nemen. Als het op of naast de prullenbak staat, trekt het ongedierte aan en kan het wegwaaien.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×