Ricardo Winter als bestuursvoorzitter van het ROC Leiden in 2017. (Archieffoto: Chris de Waard).

Ricardo Winter (MBO Rijnland) met pensioen

Ricardo Winter is sinds dinsdag geen bestuurder meer van het MBO Rijnland. Na zes jaar in het college van bestuur is hij met pensioen gegaan. Saskia Schenning van de Delftse basisscholengroep Laurentius Stichting volgt hem op. Winter kijkt tevreden terug: “Ik ben heel trots op onze mensen, hoe we het samen gedaan hebben.”

Luister hier het complete interview met Ricardo Winter af.

Winter trad in 2015 aan bij het ROC Leiden, dat toen bijna failliet was vanwege financieel uit de hand gelopen vastgoedprojecten bij de stations Leiden Centraal en Leiden Lammenschans. Onder zijn leiding kwam de onderwijsinstelling uit de rode cijfers en fuseerde het met ID-college tot MBO Rijnland. Aan het eind van zijn carrière moest hij ook nog de coronacrisis het hoofd bieden. “We hebben in heel weinig tijd al ons onderwijs digitaal gemaakt. Het is mooi dat het zo goed gelukt is.”

Winter neemt nu eerst rust. “Op termijn wil ik graag weer wat voor het onderwijs betekenen. Het is even afwachten wat zich aandient.”

Leiden Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×