Sjaak de Gouw (Archieffoto Sleutelstad).

GGD Hollands-Midden tevreden over vaccinatiebereidheid: 'Opkomst is boven verwachting'

Directeur van de GGD Hollands-Midden Sjaak de Gouw kijkt met grote tevredenheid naar de vaccinatiecijfers van de afgelopen periode. “De opkomst is echt boven verwachting”, zegt hij woensdag in het radioprogramma van mediapartner West Wordt Wakker. Volgens de Gouw is met name het vertrouwen in het vaccinatiebeleid de afgelopen periode enorm gestegen. “Mensen horen het van hun medemens. Tuurlijk gaan er soms dingen mis en die komen dan in sociale media, maar over het algemeen zijn mensen erg tevreden als ze langskomen.”

Doordat het vaccinatiebeleid na een wat langzame start eindelijk op stoom is, kan de GGD volgens De Gouw zich nu goed gaan richten op risicogroepen zoals daklozen en mensen met een migratieachtergrond. “Die komen nu aan de beurt op het gebied van zowel communicatie als vaccinatie. We werken samen met buurthuizen en bibliotheken om mensen uit te nodigen en ze voor te lichten. We zijn ook bezig met een videoboodschap voor de moslimgemeenschap”, vertelt De Gouw.

De resultaten van het vaccinatiebeleid zijn ook terug te zien in de teruglopende besmettingscijfers. Toch worden in onze regio voorlopig geen teststraten gesloten, zoals in sommige andere regio’s al wel gebeurt. De Gouw houdt er rekening mee dat het aantal afgenomen testen binnenkort weer zal oplopen, bijvoorbeeld omdat mensen die nodig hebben voor vakantie of om ergens toegang toe te krijgen.

Beluister hieronder het volledige gesprek met GGD-directeur Sjaak de Gouw:

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude GGD


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×