(Foto: Google Maps).

Leidse woningcorporaties starten proef om doorstroming te bevorderen

De Leidse sociale woningmarkt zit op slot. Het is voor starters, gezinnen die in een te klein appartement zitten en senioren met een huis dat niet meer bij hun levensfase past moeilijk om een passende woning te vinden.

Om het ‘doorstromen’ in de woningmarkt te vorderen starten de drie Leidse wooncorporaties een proef waarbij in bepaalde situatie voorrang wordt verleend aan woningzoekenden. Senioren (55+) met verhuisplannen krijgen voorrang op seniorenwoningen als zij een eengezinswoning achterlaten. De vrijgekomen woning komt met voorrang beschikbaar voor huurders die nu een appartement huren.

De Leidse corporaties stellen een deel van hun bezit beschikbaar voor deze voorrangsmaatregelen. Voor de seniorenwoningen geldt dat deze moeten voldoen aan een aantal kenmerken. De woning is altijd gelijkvloers en het complex moet zijn voorzien van een lift.

Na de zomer volgt een evaluatie van de proef. “We hopen met deze pilot de woningmarkt in beweging te krijgen”, zegt een
woordvoerder van woningcorporatie de Sleutels. Op dit moment staan in Leiden 27 sociale woningen te huur. Voor de vier nieuwbouwwoningen en zestien nieuwbouwappartementen aan de Zijlsingel hebben zich ruim 2.000 geïnteresseerden gemeld. Ruim 1.200 huurders hebben interesse in één van de zeven bestaande woningen en appartementen.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×