(Archieffoto: Emile van Aelst).

Triathlon Leiderdorp organiseert vervangende NK Sprint

De Baanderij Triathlon Leiderdorp organiseert dit jaar ook het Nederlands kampioenschap sprint. Dat heeft de Triathlonbond (NTB) bekend gemaakt. Het NK sprint is toegevoegd aan de Eredivisiewedstrijd die al op de planning stond. Ook de jeugd en junioren zullen op 22 augustus strijden om de Nederlandse titels.

Het NK sprint zou dit weekend in Nijmegen plaatsvinden maar kan vanwege coronamaatregelen niet doorgaan. De titelstrijd voor de jeugd stond eind augustus op de planning in Zaanstad, maar ook die wedstrijd is voor dit jaar afgelast. De NTB is blij dat Leiderdorp de organisatie op zich wil nemen. “Alles is nog onder voorbehoud van de vergunningaanvraag, maar we zijn blij dat we een plek hebben gevonden voor deze wedstrijden.”

Normaal gesproken zijn de jeugd- en juniorenwedstrijden op een andere dag dan de teamcompetitiewedstrijden omdat de doelgroep vaak overlapt. “Zeker wat betreft de sprint waar vanaf 16 jaar aan deelgenomen kan worden”, aldus de NTB. “Maar vanwege de uitzonderlijkheid van de situatie is er nu voor gekozen om de junioren mee te laten doen in de seniorenserie.”

Op 22 augustus vinden in Leiderdorp de gecombineerde startseries (mannen en vrouwen) voor junioren, onder 23 en overall plaats. Ook zijn er aparte startseries (m/v) voor de jeugd. In beide series is stayeren toegestaan. De afstanden voor junioren (16+), neosenioren (-23) en overall zijn: 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5km lopen en voor de jeugd (12+): 375 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen.

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×