Cynthia Romijn. (Foto: Buro JP).

'Stagejager' Cynthia Romijn wil mismatches voorkomen

Cynthia Romijn is in Leiden begonnen als ‘stagejager’. Ze gaat studenten begeleiden bij het solliciteren en bedrijven oproepen om stageplekken aan te bieden aan mbo-studenten. “Die stageplekken zijn hard nodig, want veel stages zijn door de coronacrisis weggevallen of minder goed vindbaar.”

Romijn werkt voor Stagepact071, dat namens bedrijven en onderwijsinstellingen probeert om zoveel mogelijk goede stageplekken beschikbaar te maken. “Er is soms sprake van een mismatch en jongeren hebben aansporing nodig om in beweging te komen. Door mijn inzet wil ik ook de relatie tussen het onderwijs, de jongeren en het bedrijfsleven verbeteren.”


Cynthia Romijn in gesprek met Nieuws071-presentator Gerry van Bakel

Volgens Romijn is er in de Leidse regio een tekort van 700 stageplaatsen, waardoor er snel nieuwe leerbedrijven nodig zijn. Mocht een bedrijf nog geen erkend leerbedrijf zijn dan brengt Romijn hen in contact met SBB. Dit is de instantie die leerbedrijven erkend en waar de leerbedrijven vervolgens hun stageplaats of leerbaan kunnen aanbieden. “Door mijn ervaring in de uitzendbranche kan ik hier een goede bijdrage aan leveren.”

Stagepact071 verwacht in het nieuwe schooljaar, mede door het uitstellen van stages door de coronacrisis, een grotere vraag naar stageplaatsen en leerbanen. Daarom wordt er binnenkort een stagebeurs georganiseerd voor het koppelen van vraag en aanbod en delen lokale bedrijven ervaringen met elkaar. “Met elkaar kunnen we dit probleem oplossen. Ik ga er daarnaast voor zorgen dat alle verbeterpunten voor onderwijs en bedrijven worden behouden”, zegt Romijn. “Zo staan we bij een volgende uitdaging als regio sterker in onze schoenen.”

Advertentie

Economie Leiden Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×