Minister Ingrid van Engelshoven in de Lakenhal. (Foto's: Emile van Aelst).

Minister Van Engelshoven in Leiden voor heropening Lakenhal

De musea zijn weer open. Na meer dan een half jaar ontvingen ook de Leidse musea zaterdagochtend weer de eerste gasten. Voor de Lakenhal was dat een speciale gast: minister van cultuur Ingrid van Engelshoven kreeg een rondleiding, samen met cultuurwethouder Yvonne van Delft.

Met stap 3 van het openingsplan mogen musea, theaters, bioscopen en concertzalen sinds zaterdagochtend weer open voor publiek. Iedereen is, na reservering van een tijdslot en afhankelijk van de grootte van het museum, weer welkom. Er mag 1 bezoekers per 10 vierkante meter worden ontvangen.

Van Engelshoven bezocht zaterdag in het totaal drie musea in Nederland, waarvan de Lakenhal de laatste was. Tijdens het werkbezoek kreeg ze rondleiding langs de tentoonstelling en sprak ze met de medewerkers van het museum. Daarbij ging het onder andere over de lockdown, de versoepelingen en de toekomst van de musea.

Bioscopen
Ook de bioscopen zijn weer open en die hadden zaterdag meteen een drukke dag. De best bezochte film was met voorsprong het Nederlandse epos De Slag om de Schelde, waar op zaterdag in totaal 19.000 mensen heen gingen. Heel veel voorstellingen waren tot de laatste stoel uitverkocht, weet mediapartner Omroep West.

Cultuur Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×