Fractievoorzitter Elfred Bus van D66 Oegstgeest krijgt concurrentie in de strijd om het lijttrekkerschap. (Archieffoto: Chris de Waard).

Lijsttrekkersstrijd bij D66 Oegstgeest

Maar liefst drie mensen willen D66 Oegstgeest naar de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 leiden. Naast de zittende fractievoorzitter Elfred Bus zijn dat raadslid Lydie Vellema en oud-afdelingsvoorzitter Natalie Jonkers. Die laatste is als commissielid ook lid van de fractie van D66 Oegstgeest.

De periode waarin mensen hun belangstelling voor het lijsttrekkerschap kenbaar konden maken, sloot voor de afdeling Rijnland, waarin Katwijk en Oegstgeest samenwerken, om middernacht. In Katwijk is er slechts één kandidaat. De huidige fractievoorzitter Ralf Boland.

Elfred Bus, Lydie Vellema en Natalie Jonkers willen alledrie lijsttrekker worden voor D66 Oegstgeest. (Foto’s: D66 Oegstgeest).

Komende week kunnen de leden van D66 Rijnland kennis maken met de kandidaat-lijsttrekkers. In Oegstgeest vindt de besloten digitale afdelingsvergadering plaats op 14 juni en in Katwijk op 8 juni. “D66 is een democratische partij. Iedereen uit de partij kan zich daarom melden als lijsttrekker”, zegt voorzitter Carina Bos. De verkiezing van de lijsttrekker vindt in beide gemeenten plaats per e-voting. Leden van D66 in de desbetreffende gemeente kunnen hun stem uitbrengen in de periode van 16 tot en met 30 juni.

Naar verwachting zal op 1 juli bekend worden gemaakt wie bij de gemeenteraadsverkiezingen in Katwijk en Oegstgeest de lijst voor D66 gaat trekken.

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×