Coronazorg op de ic. Helemaal klaar is het LUMC er nog niet mee. (Foto: Rob van Dullemen).

Toch weer zeven Leidenaren met corona naar het ziekenhuis

Tegen de trend in is het aantal ziekenhuisopnames van Leidse coronapatiënten de laatste dagen toch nog gestegen. Het ging om een ruime verdubbeling, van drie naar zeven meldingen in één week.

Door de nieuwe versoepelingen en de sterke daling van nieuw gevonden besmettingen lijkt het soms alsof de pandemie al voorbij is. Maar het staartje van de derde coronagolf heeft afgelopen week nog wel zeven inwoners van Leiden ziek genoeg gemaakt om opgenomen te worden.

Suikerfeest
Dit is vergelijkbaar met het aantal ziekenhuisopnames uit april, toen er in de stad meer dan 300 nieuwe besmettingen per week werden gevonden. Intussen ligt het besmettingsniveau drie keer zo laag, maar toch werden er nu dus net zo veel ziekenhuisopnames gemeld als toen.

Twee weken geleden was er ook al een piek in ziekenhuisopnames van Leidenaren met corona. Deze opnames volgden kort na het bekend worden van een reeks suikerfeest-besmettingen in kringen rond de moskee Imam Malik in Leiden Noord.

Daling
Een week geleden maakte het moskeebestuur bekend dat het aantal besmettingen in de eigen geloofsgemeenschap groter was dan gedacht. Daarom blijft de moskee nog zeker tot 13 juni gesloten.

Hoeveel van de nieuwe ziekenhuisopnames er precies gelinkt zijn aan deze virusuitbraak, kan de GGD niet melden. Wel bevestigt de GGD dat er de laatste twee weken in Leiden Noord nog ‘actieve clusters’ van besmettingen waren. Die waren vooral zichtbaar op scholen.

Overigens is bekend dat besmette personen vaak pas na tien dagen erger ziek worden. De voortgaande daling van nieuwe besmettingen geeft dus hoop dat er minder nieuwe ziekenhuisopnames zullen volgen.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×