Bewoner Leo Kleijn ontvangt de sleutel van zijn nieuwe woning in de Van Speykstraat. (Foto: Portaal).

Eerste nieuwbouw woningen Zeeheldenbuurt opgeleverd

De komende weken krijgen veertig bewoners de sleutels van hun nieuwe eengezinswoningen in de Van Speykstraat, Trompstraat en Evertsenstraat. Daarmee is een start gemaakt met de verhuur van de 76 nieuwe huurwoningen in deze Leidse wijk.

Veel oud-bewoners keren terug naar de nieuwbouw in de Zeeheldenbuurt. Gisteren kreeg Leo Kleijn, geboren en getogen in de Zeeheldenbuurt, als één van de eerste bewoners in de Zeeheldenbuurt de sleutel van zijn nieuwe woning. “Ik zie mijzelf hier wel oud worden”, zegt Kleijn. “Ik ben superblij met mijn nieuwe woning. Het is perfect voor mij. En mijn beide zoons hebben nu allebei hun eigen slaapkamer en de badkamer is lekker groot. De uitstraling past helemaal bij deze buurt, daar heeft de architect goed over nagedacht. De systemen in de woning, zoals de warmtepomp en zonnepanelen, zijn helemaal van deze tijd.”

Voor de zomervakantie hoopt woningcorporatie Portaal ook de sleutels aan de nieuwe bewoners van de sociale huurappartementen aan de Zijlsingel uit te reiken. Als alle woningen zijn opgeleverd, maakt de gemeente Leiden het straatwerk af. Ook komt de bushalte aan de Zijlsingel terug.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×