(Archieffoto: Chris de Waard).

Oproep van COC: Hijs regenboogvlag!

Homobelangenvereniging COC Leiden roept op om de komende dagen de regenboogvlag te hijsen tegen de discriminatie van LHBTIQ+-ers. Aanleiding is de nieuwe antihomowetgeving die Hongarije onlangs aannam. Zondag speelt het Nederlands elftal op het EK in de achtste finales tegen Tsjechië in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

“Die wedstrijd is een mooi moment om in Nederland zelf te laten zien dat wij wél belang hechten aan de fundamentele mensenrechten en tegen discriminatie van LHBTIQ+-ers”, schrijft voorzitter Debbie Helaha van COC Leiden in een brief aan de gemeenteraadsleden van alle gemeenten in het werkgebied van de organisatie. De oproep is ook gestuurd aan alle Leidse voetbalclubs.

De lidverenigingen van COC Nederland roepen alle regenboogsteden en- provincies op om de regenboogvlag te hijsen, net als al massaal in Duitsland wordt gedaan. “Maar uiteraard geldt de oproep om hetzelfde signaal af te geven ook voor alle andere gemeenten in Nederland, het bedrijfsleven en natuurlijk alle voetbalorganisaties”, schrijft Helaha.

De vlag hijsen kan de komende dagen en natuurlijk ook op de dag van de wedstrijd; zondag 27 juni. “Hoe meer steden er mee doen, hoe krachtiger het signaal wordt. Op deze manier steken we LHBTIQ+-ers in Hongarije een hart onder de riem en laten we de LHBTIQ+-gemeenschap in Nederland zien dat we achter hen staan.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×