Leiden Culinair wordt het Singelpark Diner. (Foto's: Sander Chandon Janssens)

Leiden Culinair wordt Singelpark Diner

Het eetfestijn Leiden Culinair dat jarenlang op de Garenmarkt plaats had, wordt vervangen door het Singelpark Diner. Drie Leidse festivals slaan de handen ineen om dit stadsfeest in 2022 te vernieuwen.

“Nog steeds culinair én met de bekende Leidse horecaondernemers”, melden de drie voorzitters in een persbericht. “Maar dit keer op verschillende locaties in het Singelpark waar de bezoekers kunnen genieten van heerlijke proeverijen én een prachtige omgeving.” Dit laat zich omlijsten door fijne muziek vanaf het water. Al varend moet een breed aanbod van muziekstijlen voorbijtrekken, van klassiek tot ska tot cabaret. De opbrengst komt ten goede aan Hospice Issoria, die vanwege de coronacrisis veel fundraisingsacties moest missen.

v.l.n.r. Thijs Hemmes, Nilles Raken en Guido Marchena

Afgelopen vrijdag, de dag dat normaliter de peurbakkentocht plaatshad, nodigden Thijs Hemmes en Bob Meijer (Singelpark Diner), Guido Marchena en Flo Rosenberg (Leids Grachtenconcert) en Nilles Raken (Stadsfestival de Lakenfeesten) onder andere wethouders Yvonne van Delft en Paul Dirkse uit om hun plannen voor 2022 door te spreken. Zij voeren daarvoor langs de verschillende festivallocaties waar her en der een muziekgezelschap speelde.

Het Singelpark Diner is in 2022 uiteraard niet het enige feest ten tijden van de Lakenfeesten. Ook de Dragonboat Races, de Nostalgische kermis, de Peurbakkentocht en het afsluitende Grachtenconcert keert terug. Daarnaast biedt dit festival plek voor andere bekende programmering zoals het Zomers Kunstweekend, het Leids Bierfestival, het Gouden Pet Festival en ‘UNITY NL on tour’.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×