(Archieffoto: Media ter plaatse).

Leiden wijst hoveniers middels brief op snoei- en kapregels

De gemeente heeft de groenaannemers met wie zij werkt een waarschuwing per brief gestuurd. Zij wijst de hoveniers erop dat Leiden het heel belangrijk vindt dat er met iedere boom, struik, perk en grasveld zorgvuldig wordt omgegaan. En dat er strikt gewerkt moet worden volgens de verstrekte opdracht en de geldende regels.

De gemeente tekent daarbij aan over het algemeen heel tevreden te zijn over deze samenwerking en de deskundigheid en inzet van de groenaannemers te waarderen. Maar omdat er de laatste tijd, verspreid over de stad, enkele incidenten hebben plaatsgevonden, waarbij groen is gesnoeid, of gekapt waar dat niet de
bedoeling was, wil de gemeente de regels nog eens onder de aandacht brengen.

De belangrijkste daarvan zijn dat bomen alleen verwijderd mogen worden als daar specifiek opdracht voor is gegeven. Dat aannemer altijd een vergunning moeten kunnen overleggen als daar om wordt gevraagd. En dat er altijd gewerkt moet worden conform de Wet Natuurbescherming en, waar dat is afgesproken, conform de gedragscode.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×