Het Tuchthuis is de naam van de Goeie Mie pop-up experience aan de Boommarkt. (Foto's/video: Chris de Waard).

Goeie Mie heeft eigen pop-up experience

De Leidse gifmengster Goeie Mie had al een eigen gin, maar daar is nu ook een heuse experience aan toegevoegd. In de Wijnzaal van Hotel Nieuw Minerva die al enige tijd leegstond, is Het Tuchthuis neergestreken.

Zaterdag was er voor vrienden en bekenden van ondernemer Josine Heijnen gelegenheid om alvast een kijkje te nemen en vanaf vandaag is Het Tuchthuis voor iedereen open. Er kan een ‘Story & Tasting experience’ inclusief workshop ‘distileer je eigen gin’ worden geboekt. Uiteraard onder het genot van een glas Goeie Mie gin die in verschillende varianten wordt geschonken. Of zelf gedistilleerd natuurlijk.

Het motto is ‘Have A Drink With Mie’ en dat is niet de enige woordspeling die Heijnen inmiddels heeft bedacht voor haar ietwat riskante Leidse drankje. Zo rijdt Heijnen in een Goeie Mini en heeft haar Tuchthuis onderdak in hotel Nieuw Minerva.

Maria Catharina Swanenburg, de de echte naam van de gifmengster, vergiftigde haar slachtoffers met arsenicum en streek hun levensverzekeringen op. Ze werd uiteindelijk veroordeeld voor drie bewezen moorden. De gifmengster overleed in 1915 in de vrouwengevangenis in Gorinchem. Ze werd 75 jaar.

Het Tuchthuis is een pop-upconcept. Het blijft open tot eind van het jaar. Daarna worden in de ruimte appartementen gebouwd en moet Mie op zoek naar een nieuwe stek.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×